piątek, 27 lipca 2012

Kotleciki z cukinii




Dalej moja ulubiona cukinia :) Dziś kotleciki panierowane. Proste i bardzo smaczne danie :) Efekt końcowy - soczyste i smaczne kotleciki. Nawet mój synek zjadł ze smakiem i wołał, że lubi cukinię - to robimy jak tylko ją mamy :) Mniam :))

Składniki dla 2-4 osób:
  • 0,5 kg. młodej cukinii
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 jajka
  • mąka,
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Cukinie umyć, pokroić w plastry ( około 1 cm) - jak ukroją się grubsze to się nic nie stanie :) Ja z obu stron posypałam solą i pieprzem i na chwilkę odstawiłam ( 15-20 minut). Obtoczyć z obu stron najpierw w mące, później zamoczyć w jajku i na koniec w bułce tartej. Rozgrzać olej - smażyć na średnim ogniu, aż będą miękkie.


U mnie do tego sałatka :) sałata zielona, pomidor, papryka, kukurydza, łyżka majonezu. Składniki pociąć w kosteczkę - połączyć i wymieszać z łyżką majonezu :) Smacznego :))



Przepis bierze udział:

1 komentarz:

  1. Wyglądają bardzo apetycznie. Może moje maluchy też się skuszą... ;-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...