niedziela, 22 lipca 2012

Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem, serem feta z warzywami




Uwielbiam połączenie kurczaka, szpinaku i sera feta. Do tego warzywa - wszystko razem zapieczone w naczyniu żaroodpornym.

Składniki dla 2 osób
  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • szpinak
  • ser feta
  • mała cukinia
  • marchewka
  • kalafior
  • oliwa
  • przyprawy

Filety rozbić. Na rogu ułożyć szpinak, na niego ser feta i zawinąć. Włożyć do żaroodpornego naczynia. Na spód  naczynia nalać trochę oliwy z oliwek. Na kurczaka położyłam marchewkę, cukinię i podgotowanego kalafiora, oraz resztę szpinaku. Wszystko razem zapiekłam w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut. Do tego ugotowane ziemniaczki :) Smacznego.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...